fredag 30 juli 2010

Sverige är ett underbart land att semestra i!

I denna blogg kommer jag att skriva om Sveriges städer och mycket annat. Mitt stora intresse är att resa och jag kommer att skriva om de fantastiska städer i Sverige jag kommer att besöka och de städer jag redan varit i. Jag anser att resor utomlands är överreklamerade och jag tror att folk snart kommer att inse att det är mycket trevligare att semestra i Sverige. Det finns ingen anledning att betala dyra pengar för att resa långt bort när det finns så trevliga semesterorter på nära håll. Nuförtiden har turisterna börjat bege sig till och med ännu längre bort än till Medelhavsländerna. Man reser till Maldiverna och Thailand och detta innebär en stor miljöpåverkan. Flygplanen är en stor miljöbov har jag läst. Det måste ju vara mycket bra att semestra i Sverige då istället.
Jag har många tips på trevliga städer i Sverige. Det spelar ingen roll om du bor i södra, mellan eller norra Sverige. Det finns fantastiska städer och härliga resmål i närheten av där du bor.Det är inte alls nödvändigt att resa tusentals mil för att semestra. I Sverige finns så många fina resmål att det bara behövs en kortare resa med buss eller tåg för att få en härlig avkoppling. Det skulle hjälpa naturen mycket om svenskarna lärde sig att semestra i sitt eget land.

Om du bor i södra Sverige är ett bra tips att besöka Malmö. Staden är en metropol i södra Sverige och här finner man lika mycket att se som om man åker till en stor stad i Europa. Här finns mängder av barer, restauranger och nattklubbar om man vill roa sig på kvällen. Ett litet besöksmål värt att tipsa om är “Turning Torso” i Malmö. Detta är en fantastisk byggnad som skruvar sig uppåt och fastigheten är en mycket åtråvärd byggnad att hyra sin lägenhet i. I södra Sverige finns också Helsingborg. Denna stad ligger mycket nära mycket fina golfbanor. Den som är intresserad av att spela golf bör fundera över att semestra i Helsingborg.
I mellersta delarna av Sverige hittar man Borås. Denna stad är i mitt tycke ett av de bästa besöksmålen i Sverige. Borås är knallarnas stad och här hittar man Knalleland. Detta är ett alldeles ofattbart stort shoppingområde där man kan hitta allt vad man vill köpa. Den som är shoppingintresserad bör inrikta sig på att besöka Borås och Knalleland. Här kan man bo på en camping alldeles bredvid området och ägna dagarna åt att springa i några av de när hundra butiker som finns här. Om man har barnen med sig kommer de också att finna mycket att göra. I anslutning till Knalleland ligger Borås Zoo. Detta Zoo tillhör de största parkerna i Sverige och här kan man få se stora vilda djur vandra omkring fritt på Savannen.

Den som bor i Norrland har också ett helt fantastiskt resmål i inlandskommunen Kiruna. Denna stad har verkligen varit framåt och här finns mycket att uppleva. Naturligtvis finns här enorma vidder av orörd natur och man kan åka skoter till treriksröset och även åka hundsläde till foten av Kebnekaise. Men, det finns också mer att uppleva. Ishotellet är en helt otrolig turistmagnet och här kan man vandra omkring bland mängder av isbyggnader. Dessa smälter ner varje vår och måste byggas upp igen när vintern kommer. Här kan man också ta sig en kall drink i den isiga miljön inne i The Absolut Icebar. Som om det inte vore nog med det har Kiruna också Sveriges enda rymdstation. Här ligger Esrange och med lite tur kommer man i framtiden att kunna följa med på en flygning upp i rymden. Det måste ju vara den ultimata flygresan för den som tycker om att flyga.

Det finns så enormt mycket att se i Sverige och detta var bara några exempel på vilka städer man skall fundera över att turista i. Följ min blogg så skall du få mängder av fler tips om vad som är sevärt i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar